Davone Meander; all-in-one luidspreker

Davone Meander; all-in-one luidspreker
27 februari 2022 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, recentelijk verraste Davone ons met de komst van een buitenbeentje, de Meander. Normaliter speelt u met twee luidsprekers, maar met de Meander heeft u er slechts één nodig. Twee kanalen in één behuizing. Dus u begrijpt het goed; er zitten 4 units in de kast.
De Meander is een all-in-one luidspreker – versterker systeem. Onderaan de kast een mooi snoer en wanneer u de stekker in het stopcontact steekt, bent u er al bijna. Uw telefoon of IPad zit in uw Wi-Fi netwerk en u koppelt middels bluetooth de Meander. Daarna start u Spotify, Tidal, een radiozender en de muziek gaat beginnen. Zelfs een blinde kleuter krijgt dit voor elkaar. Maar u kunt ook Chromecast, Spotify Connect of Apple Airplay 2 gebruiken; ik zou zelfs het zo kunnen stellen: het is net sex; doe het zoals het u bevalt. Maar dan tegenwoordig met wederzijdse goedkeuring. Al met al weer een berg aan terzijdige bewoordingen.

Het geluid is extreem aangenaam. En ver verwijderd van kleine bluetooth kastjes, u kent ze wel van JBL of mindere kwaliteiten. Ook mijn lief kwam ooit thuis met zo’n rond melkpakje; aanvankelijk was ik de eerste seconden onder de indruk, maar na vijf minuten gooide ik het ding prompt in de plomp. Ik werd er erg onrustig van; het irriteerde me.
Zo dus niet met de Davone Meander! Een vol, rijk en gloedvol geluid, weet de kamer te vullen. Ook in onze grote luisterruimte van 6 x 9 meter, klinkt de Meander niet als een klein speakertje; ze weet de ruimte gelijk te vullen. En ja, dat is knap! Ok, het is niet een kleine dreumes; het muziek-object meet zo’n 77 centimeter hoog en weegt 16,5 kilogram. De klasse D versterkers genereren een heilzame 200 Watt.

Natuurlijk vervangt een Davone Meander niet uw high-end stereo systeem. Ik ben niet dom hoor, dat begrijp ik ook wel 🙂 en dat is ook niet de bedoeling. Hoewel wat z’n looks betreft durf ik te wedden dat de meander bij een hifi schoonheidswedstrijd op het podium komt te staan. Maar in een studeerkamer, slaapkamer, buitenhuis, vakantiehuis, buiten op het terras, uw tuinhuis, keuken; afijn bedenk het zelf maar.
Bij ons staat de Meander afwisselend in het kantoor en in de winkel. Een onwaarschijnlijk prachtig mooi object. Ze vraagt op een prettige manier de aandacht; zoals bij een fles rode Bourgogne; waar u uw ogen ook niet vanaf kunt houden.
Wij danken het team van Davone; wat een kei-goed ding mensen!

Prijs € 3.200,–

Copyright © 2022 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam.
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.