Davone nieuws: Moxie

Davone nieuws: Moxie
24 mei 2019 Mark van Braam
In Geen categorie

Davone luidsprekers verraste ons onlangs met een nieuw model. Een intrigerende naam opnieuw: Davone Moxie. Volgende week gaat het paar bij ons aankomen om onze collectie Davone luidsprekers uit te breiden.
De Moxie geeft in eerste instantie het gevoel: ‘wat een leuke kleine vloerstaande luidspreker. Maar met ‘leuk’ is lang niet alles gezegd, zogezegd. Verbazingwekkend hoe goed deze nieuwe aanwinst is. Zoals elke Davone luidspreker is de weergave helder, ruimtelijk en precies. Ook het laag wat uit deze bescheiden design behuizing komt zal u doen verbazen. Een basreflex poort aan de voorzijde maakt plaatsing tegen een achterwand mogelijk en de roestvrijstalen voet lijkt de speaker te doen balanceren als een ballerina.

De prijs is zeer beschaafd; een paar gaat over onze toonbank voor € 2.500,— en aansturing door elke versterker is mogelijk, vanwege een vlak impedantieverloop en prettige rendement.

Zoals elke Davone is ook de behuizing van de Moxie extreem stijf. Gemaakt van 7 lagen berken multiplex. Wanneer u hierover nadenkt; de prijs in gedachten neemt en bedenkt dat veel luidsprekers behuizingen hebben van mdf, dan gaat u met nòg meer bewondering kijken naar de Deense wondertjes. Tachtig centimeter hoog. Mooi hè 🙂

 

 

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam