Concert tip: Ibrahim Maalouf

Concert tip: Ibrahim Maalouf
30 oktober 2014 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Geweldig! Nimmer heb ik een mooier, beter en indrukwekkender concert bijgewoond, dan gisteravond. Met kop en schouders het mooiste concert ooit! Nou ja, behalve dan in 1974, toen speelde Queen in het Londense ‚Rainbow Theatre’. Ik was toen 6 jaar oud. Alhoewel, was ik er wel?, vraag ik me nu af. Of heb ik er slechts van gedroomd dat ik er bij was…

Hoe dan ook, Ibrahim Maalouf stond gisteravond op de planken in Groningen. Wij kwamen praktisch te laat aan, zaten daarom op de audiofiel gewenste ‚hotspot’; rechtsboven op het balkon. Normaliter begin ik dan spontaan te janken, maar vanaf de eerste noten bleek dat theater ‚De Oosterpoort’ de akoestiek en geluidsweergave uitermate perfect op orde heeft. Geen centje audiofiele pijn. Vanaf de eerste seconde boeiend, spetterend, virtuoos, humoristisch en wat mij betreft een muziekstroming die naar Maalouf genoemd mag worden. Ik hou erg van fusion. Ook als ik kook, hoewel mijn teerbeminde daar heeel anders over denkt, maar dat terzijde.

Opmerkelijk; voor ons zat een 70 jarige mevrouw, kwam denk ik rechtstreeks van het strand; had namelijk haar handdoek op de stoel gelegd, voordat ze was gaan zitten. Ze zat met haar vingers in haar oren en haar ogen stijf dicht. Ik heb me in kunnen houden om te vragen of ze van Duitschen bloed was.

Als u kaarten kunt krijgen; legaal of via welk een illegaal circuit ook, dan zou ik zeggen: DOEN!

Straks een demo n of hij nou wil of niet; plaat van Ibrahim Maalouf zal hij horen; zo ben ik dan ook wel weer. Ook een fijne dag aan u gewenst.