Gryphon ochtendklus

Gryphon ochtendklus
19 april 2023 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, vanochtend stond er een klusje op het programma; het inbouwen van een phonomodule in een Gryphon Diablo 120. Zoals u wellicht weet is het een optie bij zowel de Gryphon Diablo 300 als de Diablo 120, om een DAC- of phonoboard in te bouwen.
Hoewel u bij de Diablo 120 dient te kiezen; ofwel een DAC, ofwel een Phonoboard. U begrijpt vast wel welke de voorkeur heeft voor ondergetekende; hoewel dat een terzijde is. Immers gaat het erom hoe de gebruiker z’n Diablo wenst te gebruiken. Jaja, ik weet het.

Het phonoboard kwam binnen en ziet er dan uitzoals bovenstaande foto. Hoewel Gryphon heel duidelijk stelt dat dit soort werkzaamheden alleen uitgevoerd mogen worden door ‘skilled people’, besloot ik toch om de hamer, slijptol en beitel ter hand te nemen. Maar dat is gekheid natuurlijk. Het moet gezegd; de uitleg van Gryphon is dusdanig compleet, maar het blijkt toch wel een uitdaging. Over het hoe- en wat, dat aangaande, laat ik u daar niet mee lastig vallen. De klus werd geklaard door ondergetekende en de unit werkt nu uitmuntend. En Ben kan nu rechtstreeks zijn Gold Note platenspeler aansluiten en de fles rode Bourgogne kan geopend worden. Want; het geluid bleek werelds te zijn; een klein werelds understatement; dat heeft u vast in de gaten!

COPYRIGHT © 2023 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM