We are the World, met Bob Dylan

We are the World, met Bob Dylan
28 april 2018 Mark van Braam
In Geen categorie

Door The leader of the Band, oftewel onze dirigent Geert, werd ik getrakteerd op een anekdote uit de tachtiger jaren. Weet u het nog? ‘We are the World’ werd gezongen door een kleine vijftig artiesten. Harry Bellafonte kwam op dit idee voor USA for Africa; United Support of Artists for Africa.
Het doel van dit project was om Amerikaanse muzikanten te laten samenwerken aan een benefietnummer voor de slachtoffers van de hongersnood in Afrika. 
Een paar namen van mensen die meededen; Tina Turner, Prince, Lionel Richie, Michael Jackson en Stevie Wonder. En Bob Dylan.

En over die laatste dit bericht. Vooraf moest er natuurlijk gerepeteerd worden en op een gegeven moment is Bob aan de beurt. Bob staat dan al een tijdje z’n tekst te oefenen. En Stevie Wonder ondersteunt hem waar hij maar kan. Maar dit is klaarblijkelijk niet Bobs ding, zo’n blij nummer als ‘We are the World’. Desondanks ook mooi om te zien hoe z’n collega’s respect tonen voor deze eigenzinnige man (en volledig terecht natuurlijk). Met een stem, waarover hij elke ochtend een stuk schuurpapier haalt. En ja, hilarisch. Daar moet Mark om glimlachen.

KLIK OP DEZE LINK

en

KLIK OP DEZE LINK