Black Friday; ik haat het!

Black Friday; ik haat het!
26 november 2021 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, wat mij betreft mogen ze bij wet, ‘Black Friday’ afschaffen. Mijn stelling is dat een verlaagde prijs op zo’n grote schaal ervoor zorgt dat spullen minder lang meegaan. Ofwel men neemt er sneller afstand van waardoor er sneller opnieuw geproduceerd gaat worden; met alle gevolgen van dien. Ofwel fabrikanten passen hun aangeboden kwaliteit erop aan.
Maar een stelling zoals hierboven door mij gedeponeerd is natuurlijk ook niet ‘zwart-wit’; immers ruilen wij soms artikelen in, met het gevolg dat u het in bezit kunt krijgen voor een lagere prijs. Wel vind ik het fijn dat zulks een product vroeg of laat weer een nieuwe eigenaar krijgt. Dus …… bij ons is er altijd het gehele jaar door een beetje ‘AUDIO21 Friday’; zie onze lijst van occasions, specialty’s en demo aanbiedingen.

 

Rosso Fiorentino giglioRosso Fiorentino Giglio € 2.000,– inclusief stands (O)

De ‘Giglio’ van Rosso Fiorentino is een monitor luidspreker welke ongelofelijk veel waar voor het geld is. Het paar wat we aanbieden is zwart van kleur en de hoogte (exclusief stands) bedraagt 42 cm, dus op de stands circa 105 cm. De bijbehorende stands zijn een overtuigende meerwaarde en geven de set een zeer exclusieve uitstraling.
Het geluid is zeer open, breed en dynamisch en kan met alle typen versterkers aangestuurd worden. De speakers hebben een volle en licht warme, aangename klank. Het laag is, ondanks dat we het over een wat grotere monitor luidspreker hebben, compleet. Geen inruil mogelijk.

.

.

.


Martin Logan Ethos. Prijs: € 3.250,– (O)

In zeer nette conditie verkerende set hybride luidsprekers van het bekende Martin Logan. De vorige eigenaar is er duidelijk zuinig op geweest. Op één van de kasten zit rechtsachter een kleine fineerbeschadiging, welke keurig is behandeld. Als je er niet naar kijkt, dan zie je het niet. Compleet met kabels, manual en historie. Een kleine inruil is bespreekbaar.

.

.

Estelon YB Champagne Gold Limited Edition. Nu € 14.900,– (D)

Vanwege de recente komst van de Estelon YB mk2 bieden we onze demo set aan tegen een sterk gereduceerde prijs.

De Estelon YB is een drieweg, vloerstaande luidspreker met een hoogte van 1.29 m, breedte 37 cm en diepte 43 cm. Een 220 mm aluminium basunit, 150 mm midrange en een 26 mm beryllium tweeter. Frequentiebereik 30 Hz – 40 kHerz, rendement 86 dB en per stuk 40 kilogram.

Een luidspreker die zich gedraagt als het beste uit 2 werelden. Namelijk de voordelen van een vloerstaande luidspreker en de voordelen van een monitor luidspreker. Deze Champagne Gold LE versie is de meest bijzondere in de YB serie en laten we wel wezen; een sierraad in uw huiskamer.

.

.

.

Diesis Aura mk1. Nu: op aanvraag (O)

In uiterst nette staat verkerende set luidsprekers van het befaamde huis Diesis Audio. Het betreft de ‘Aura’ in de kleur hoogglans wit. De set is circa 3,5 jaar oud en in uiterst nette staat. Daarbij is de techniek naar nagenoeg de huidige stand gebracht.

.

.

Gryphon Mojo S. Black Friday Deal: minus 30% (D)

‘s-Werelds mooiste en beste monitor luidspreker, is de Gryphon Mojo-S. Ze kwam uit aan het einde van 2016 en is altijd een metgezel geweest in onze huiscollectie. Edoch; er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Gezien de stijgende productiekosten; waar elke audiofabrikant mee worstelt, is het niet meer mogelijk om een Mojo S voor eenzelfde prijs (of prijsbereik) te produceren en daarom heeft Gryphon besloten om dit model te gaan vervangen.

Dus waarde lezer; mocht u in de gelegenheid zijn om uw luisterset te voorzien van een audiofiele- èn design boost; profiteer dan eenmalig van de mogelijkheid om onze demo set te verkrijgen met een Black Friday korting!

.

.

 

Diapason Dynamis. (ex-demo) Prijs: Informeer

Hebben we het over de Dynamis van Diapason, dan hebben we het over een top- en referentie luidspreker. Heerlijk eigenwijs en tegendraads, maar dit geldt niet voor de top-realistische weergave van uw muziek! Diapason moet het hebben van de ware- en authentieke kwaliteit van hun producten en dat is bekend bij een groep trouwe fans. Fans die kwaliteit herkennen en waarderen. Van een Diapason weet je gewoon dat deze is uitontwikkeld en erg lang mee gaat.

Het is geen ‘slakkenhuis’, geen ‘aluminium toren’, niet enorm te groot, niet voorzien van teveel units. Alle know-how en inzichten van de afgelopen 25 jaar, heeft Alessandro en z’n team gestopt in deze Dynamis. Door z’n vorm die in dienst staat van de functie, toch duidelijk herkenbaar als een erg grote Diapason. De wanden zijn meer dan 5 cm dik en dat is vrij uniek in luidsprekerland.

De woofer heeft een eigen deel van de speaker gekregen, volstrekt afgesloten van de bovenunits. Om een droog en snel laag te kunnen generen, heeft de Dynamis massa meegekregen. Er is voor deze luidspreker een speciaal ontwikkeld ultradicht materiaal voor de kast gebruikt. 100 kilogram per luidspreker. Het plateau waar de luidspreker op staat, heeft verzonken wieltjes, waardoor deze 100 kilo met erg veel gemak verplaatst kan worden. Een luidspreker als deze laat u horen wat u aan het doen bent; wilt u de laagste octaven van een orgel kunnen horen? Wilt u een spelt voelbaar horen vallen? Dan zou ik zo kunnen zeggen: “go Dynamis”.

Om verder te beschrijven wat- en hoe goed de Dynamis is? Maak een luisterafspraak. Een inruil is mogelijk.

.

.

.

Gold Note Valore 425 Lite. Prijs € 990,– (N)

We ontvingen deze prachtig witte platenspeler; ze is compleet met de Gold Note B5 toonarm, phonokabel èn stofkap. Voor net onder de duizend euro de best klinkende platenspeler. Mooi bovendien.

.

.

.Michell Orbe met SME 309. Nu € 3.900,– (O)

Komend vanaf de eerste eigenaar, in erg goede staat verkerende platenspeler. Ze stamt uit 2015 en is enkele jaren later voorzien van een veel betere SME 309 toonarm. Hoewel de kap vernieuwd is, heeft de kap een kleine scheur aan de achterzijde van ongeveer 8 centimeter; verder ziet de kap er als nieuw uit.
De SME uit de 300 serie is een erg goede upgrade en volgt deze geveerde tafel zoals het een SME betaamt. Deze tafel is erg netjes, compleet, maar de doos ontbreekt helaas.

.

.

.

Gold note ‘Bellagio Reference Limited Editon. Setprijs € 11.000,–

Specialty! Deze Gold Note ‘Bellagio Reference’ is niet gloednieuw, maar wel zéér weinig gebruikt. Een platenspeler welke bij elke rechtgeaarde audiofiel een lichtje doet schijnen. Om de exclusiviteit te waarborgen is door het Italiaanse Gold Note een gelimiteerde oplage gemaakt: 40 stuks.
Om dit zeer bijzondere Gold Note elpee loopwerk te laten shinen heb ik een toonarm (nieuw) gemonteerd van het Zwitserse Holborne, de ‘Dualpivot’. Het enige wat u nog te doen hebt is het kiezen van een element.
Sommige draaitafels ‘smoelen’ op elke foto, maar de Bellagio scoort wat fotogeniekheid betreft naar mijn mening niet het hoogste cijfer. Maar wanneer u deze platenspeler gigant live bij ons in de zaak ziet staan, zult u als audio- èn muziekliefhebber uw hart voelen overslaan.

Klankmatig topniveau en de muziek zingt, is expressief, zelfverzekerd en verfijnd tegelijkertijd. Hetgeen wat u krijgt is zeer exclusief en beslist uniek te noemen.

De Bellagio Reference bestaat uit vijf verschillende plinten, welke allen een verschillende afmeting hebben. Dit om een zo groot mogelijke stijfheid en neutraliteit te garanderen. De plinten worden verbonden middels aluminium blokken, ook weer in verschillende diktes. De zeer stevige voeten zijn zowel optisch als mechanisch gezien, een lust voor het oog. Als een gepoetste diamant in de zon.

Voor de Bellagio koos Gold Note om hun beste spindle/lager en plateau te maken. Het lager bestaat uit het hardste staal met de kleinste toleranties. De binnenkant van de behuizing bestaat uit brons.

Ook aan de elektronica en de voeding is maximale aandacht geschonken. Genoemd de PWM (pulse width modulater) welke de stroom van AC naar DC en weer naar AC bouwt. Dit om de laagst mogelijke motor weerstand te genereren met het hoogste koppel, waardoor de tafel zéér veel drive heeft. Een kleine inruil is bespreekbaar.

.

.

.

Pluto 12A black mkII inclusief toonarm. Nu € 16.800,– (Ex-demo)

Specialty! In nieuwstaat verkerende draaitafel van Pluto audio (€ 15.900,– inclusief alle opties). De gemonteerde toonarm is een nieuwe Acoustical Systems ‘Aguilar’ (€ 7.990,–) en wordt wereldwijd gezien als een van de allerbeste toonarmen.  Het draaiplateau is zowel aan de onderzijde, alsook aan de bovenzijde voorzien van de optionele koperplaat van 0,5 cm.

De Pluto Audio 12A black mk2 heeft de mk1 vervangen. Gebleven is het diamant lager, welke overigens wel verbeterd is. De nieuw ontwikkelde ontkoppelingsvoeten komen nu uit eigen Pluto stal. De vernieuwde motor is volledig ontkoppeld opgehangen in de zwarte motorbehuizing en de optionele dubbele snaar pully drijft de 2 snaren aan.. De motor, voeding, elektronica zijn allen state-of-the-art. Optioneel: Pluto platenpuck.

De geluidsmatige winst van deze ‘full blown Pluto’ is een toename van de dynamiek en kracht en openheid. En wat me verbaasde, is dat de verfijning en eerlijkheid in klankkleur en klankrijkdom aangekomen zijn op het niveau: kan het nòg waarheidsgetrouwer? Overigens is het ook mogelijk om de speler zonder een toonarm te bemachtigen.

.

.

.

Yamamoto YC 03S. Nu € 650,– (O)

In praktisch nieuwstaat verkerend MC element van het Japanse Yamamoto. Vanwege een grote upgrade verkregen we dit erg fraaie element. De vorige eigenaar heeft er slechts enkele maanden mee gespeeld; vanwege de upgrade van zijn draaitafel kwam er ook een ander element. De tip ziet er onder de microscoop 99% goed uit.

.

.

.

Transfiguration phoenix - MC element

Transfiguration Phoenix S. Nu € 2.100,– (D)

Het geesteskindje van de Japanner Seiji Yoshioka is de Transfiguration Phoenix S. Ze bevat dubbele ringmagneten. Door de plaatsing van de spoelen in het magneetveld, is een juk overbodig geworden. Het voordeel bij veel elementen van het gebruik van een juk, is dat deze zorgt voor zeg maar een concentratie van het magneetveld. Een nadeel van een juk is dat het verlies in detail en dynamiek genereert. Het gebruik van een dubbele ringmagneet heeft volgens Transfiguration een aantal voordelen. Er zijn maar twee spoelen nodig in plaats van vier. Het magneetveld is overal even sterk, waarbij de spoelen precies in het krachtige deel van het magnetisch veld hangen. De dubbele spoel, aan het draaipunt van de cantilever vastgemaakt, minimaliseert de dynamische massa en de mechanische impedantie.

De kenmerken van de Phoenix S, naast het bovenstaande, zijn onder meer: een dubbele spoel uit zilverdraad, een resonantie vrije behuizing, een demping die de invloed van temperatuurschommelingen klein houdt en de diamant is gelijmd op een boron cantilever. Het element weegt 7 gram, heeft een output van 0,4 mVolt; de Phoenix S sluit het beste af boven de 20 Ohm en de aanbevolen naalddruk is 2 gram.

Transfiguration valt eigenlijk in een aantal opzichten tussen het wat uitbundige karakter van Dynavector en Zyx in. Zyx is wat ‘netter’ en rustiger, z’n contrasterende broertje is Dynavector. In z’n algemeenheid zijn de Transfiguration elementen te omschrijven als: snel, rijk van klankkleur, dynamisch, neutraal, zonder overdreven analytisch te zijn. Zangerig is een woord wat bij me opborrelde. Transfiguration legt de nadruk fractioneel meer op ruimtelijkheid, terwijl Dynavector de nadruk iets meer legt op kracht. De presentatie van de Phoenix S is zeer open, met een diep en breed stereobeeld. Stemmen zijn verschrikkelijk zuiver en staan heel ruimtelijk te zingen.

.

.

.

Sumiko Blue Point Special. Nu € 450,–

In nieuwstaat verkerend MC element. Het betreft een High-Output MC element, welke u echter aan de MM phono ingang koppelt. U bereikt hiermee een MC weergave, maar met de vloeiendheid van een MM weergave. Bovendien hoeft u niet te beschikken over een MC phonoversterker.
Uitgangsspanning bedraag 2,5 mV, afsluitimpedantie 47 kOhm en de aanbevolen naalddruk welke onze voorkeur geniet, is 1,95 gram. Met z’n 8 gram gewicht is het een element welke in het gros van de toonarmen gemonteerd kan worden. Bij twijfel informeert u bij ons. Nieuwprijs circa € 625,–

.

.

.

 

Jadis DA88S. NU € 9.900,–

In nieuwstaat verkerende zéér krachtige buizenversterker. De KT120 zijn krachtig, extreem ruimtelijk en weten u te verleiden zoals het een jonge Jadis betaamt. Ook de optionele afstandsbediening, maakt deze versterker zoals ze het meest begeerlijk is. Een kleine inruil is bespreekbaar.
Het betreft de meest begeerlijke DA88S met afstandsbediening. De nieuwe KT120 buizen zijn krachtig, extreem ruimtelijk en weten u te verleiden zoals het een jonge Jadis betaamt. Wij verkopen deze versterker met garantie.
De DA88S geeft een extreem breed, diep en hoog beeld neer. Ze is zowel dynamisch als verfijnd. Geen enkel hard randje is hoorbaar. Het laag heeft een stevig fundament en wordt zelfverzekerd weergegeven. In het middengebied is ze zeer rijk van klank en weet de stemmen zo ontzettend realistisch en gloedvol weer te geven. Een klank van een noot wordt driedimensionaal weergegeven, waardoor het mijlenver verwijderd is van de dun- of plastisch klinkende (buizen)versterkers. Het is een apparaat met een ziel.

.

.

Pathos Heritage

Pathos Heritage. Nu € 10.500,– (D)

De nieuwste Inpol geschakelde versterker van Pathos is de ‘Heritage’. Een apparaat wat het toppunt is wat Pathos met z’n degelijk geconstrueerde design versterkers laat zien. ‘Van alles het beste’ was de opdracht aan de ontwerpers en hierin zijn ze geslaagd.
Minder hoeft niet en had u uiteraard ook niet verwacht. Uiteraard volledig gebalanceerd opgebouwd volgens het INPOL principe. INPOL staat voor Inseguitore a Pompa Lineare ofwel linear pump tracker. Het Inpol circuit is single-ended, geen push-pull.
Met z’n 2 x 80 Watt in klasse A dubbel geschakelde Inpol technologie, een ultra krachtpatser. Een kleine inruil is bespreekbaar.

Nieuwprijs € 13.490,–

.

.

.

Jadis 300B set monoblokken. Nu: op aanvraag (O)

In goede staat verkerende set monoblokken van het befaamde Jadis. Deze set geeft een zeer gedetailleerde weergave. Extreem ruimtelijk met een uiterst precieze laagweergave. Echter verwacht geen pompend laag, maar juist een uitgebalanceerd en gedetailleerd laag. Geschikt voor luidsprekers vanaf 90dB en ook erg prettig in een set- of luisterruimte waar het laag een boemerig probleem is.

.

.

.

Request Audio The Beast. Nu € 14.500,– (O)

Neergedaald vanaf de bergen uit Zwitserland. Het heet: “The Beast’ en wordt geproduceerd en 100% ontwikkeld in eigen huis, door het Zwitserse Request Audio.
Het is een muziekserver. Gewoon 1 apparaat, waar u uw volledige cd collectie in kunt huisvesten. En de collecties van uw hele straat. Een apparaat wat je neerzet, drukt op ‘on’ en na het opstarten, direct te beluisteren. Nuchter en toegankelijk. Uiteraard kunt u dit apparaat daarna aan ‘het net’ hangen, zodat u de meest eenvoudig bedienbare App op uw Ipad, bedient.

Een digitale bron, van het soort waar ‘analoge’ Mark wèl blij van wordt. Waarom? Vanwege de meest eenvoudig en snelle installatie die ik ooit heb ervaren? Vanwege z’n imposante verschijning? Vanwege het feit dat u toch eerst enkele maanden uw spieren dient te trainen in een sportschool, want oh zo zwaar. Vanwege z’n beestachtige prijs vanaf € 28.500,– Vanwege de mogelijkheid om 100 terra geheugen toe te voegen? Nee, het voorgaande is niet onbelangrijk, maar voor mij zijn het zaken die uiteindelijk ondergeschikt zijn voor het volgende. Het vergelijk is te maken met één van m’n beste draaitafel combinaties, in dezelfde prijsklasse. Wat duidelijk is geworden; die draaitafel combinatie heeft voortaan een respectabele collega. En voor het eerst dat ik een digitaal apparaat werkelijk analoog hoor spelen. Internationaal wordt dit apparaat door de ‘groten’ in de audio industrie uitermate gerespecteerd.

Waarom ‘doormodderen’ met jarenlange zoektochten naar losse DAC’s, losse muziekservers, losse NAS, benodigde kabels… gewoon het in één keer goed doen.

LEES EEN TEST 

Deze The Beast is voorzien van een optionele voorversterker module. Door die module, kunt u het apparaat gebruiken als een voorversterker. Dan heeft u nog enkel een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd!) vanuit uw App te regelen. Bovendien kunt u dan ook een analoge bron op The Beast aansluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel. Of uw televisie, of elke andere bron.

The Beast kan functioneren zonder gebruik te maken van het internet. Alles is ‘aan boord’. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling.

– Het chassis is van het ‘zero resonance’ type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.
– De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten ter voorkoming van welke interferentie dan ook. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartimenten.
– The Beast 1TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisk worden toegevoegd.
– Het gebruik is extreem simpel en intuïtief. Binnen enkele seconden bedient u The Beast.
– Met de ARQLink kan waar ook ter wereld worden ingelogd om muziek te uploaden.
– Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware. The Beast kan vrijwel elk bestandsformaat aan, van MP3 tot DSD. Inruil bespreekbaar.

.

.

.

.

Audioquest interlink ‘golden gate’. Nu € 50,–

In nieuwstaat verkerende interlink rca/rca van Audioquest, het betreft de ‘Golden Gate’ in 1 meter. Tja, met zo’n naam voor een kabel moet u toch vast in de muzikale hemel kunnen komen. Geen inruil.

.

.

.

Gold Note Phonokabel ‘Plus’. Prijs € 699,– (N)

Een mooie upgrade van uw Gold Note platenspeler is mogelijk, wanneer u de standaard phonokabel vervangt voor de phonokabel ‘Plus’. Dit is de RCA uitvoering. De lengte bedraagt 1,5 meter.

.

.

Sonore interlink black

Sonore AC Audio diverse kabel aanbiedingen (D)

Interlink set XLR / symetrisch gebalanceerde kabel uit de serie ‘reference’. Lengte 2.5 meter.
Aanbiedingsprijs € 1.000,–

Interlinks RCA uit de serie ‘black’. Lengte 1.25 meter.
Aanbiedingsprijs € 500,–

Copyright © 2021 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam.