Nieuws: uitbreiding met Bergmann platenspelers

Nieuws: uitbreiding met Bergmann platenspelers
25 juli 2020 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Een zéér uitgebreid pakket platenspelers was er al, waarde lezers. Alsnog een uitbreiding waar we lange tijd over gedubd hebben. En wanneer u het hoort èn ziet, zult u begrijpen dat de platenspelers van Bergmann een aantrekking op me hebben. Ook ik ben ‘maar’ een mensch.
De weg naar Rome is lang. En kent vele routes. En ik kan u gelijk verklappen; èlke draaitafel is een keuze met een aantal compromissen. De ‘Beste’, de ‘Mooiste’ bestaat niet. Van belang is te kiezen voor een draaitafel, of platenspeler, of loopwerk, welke past in uw set. Muzikale gedragingen, klank, kracht, dynamiek, snelheid, prijsklasse, uiterlijk en nog een aantal aspecten; het valt niet altijd mee om de juiste keuzes te maken. En ach; zo is het toch in het hele leven. En dus ook in uw audioleven. Het is niet anders.
Terug over Bergmann en dan met name het model ‘Magne’. Er zijn redenen te kiezen voor een Pluto ‘black’, voor een Gold Note ‘Mediterraneo’; voor een Kuzma ‘Ref2’ of een Bergmann ‘Magne’. En nee, ik ga hier niet verklappen welke keuze in uw set het grootste muzikale rendement gaat genereren. 

Waarom we gekozen hebben voor uitbreiding met de Bergmann ‘Magne’; een werkelijk stille werking van de luchtgelagerde toonarm en plateau. Een uiterlijk wat zo strak, minimalistisch en stijlvol is; ja werkelijk mooi. Mijn teerbeminde wederhelft keek me blij en vol verwachting aan; “voor thuis”?

Vanochtend opgebouwd en komende week ga ik een aantal verschillende elementen inbouwen. Dus: later meer. Jawel.

Copyright © 2020 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam