Audiomeubelen op maat

Audiomeubelen op maat
30 januari 2024 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, onlangs tijdens de Week-van-de-buis, werd me bij  herhaling gevraagd of we niet een wat praktischer oplossing hadden voor de 4 monoblokken van de Jadis JA200.
Een niet zo’n rare vraag uiteraard en het zette me aan het denken. Zoals u wellicht goed hebt onthouden, zijn we inmiddels alweer een tijd geleden, naast AUDIO21, een tweede ’tak’ begonnen, hetende ZIJSPAN21. Met dat laatste werk ik nauw samen met Hans; inmiddels omgedoopt tot ‘zijspanhans’. Een alleskunnen op het gebied van staal, ijzer; deze man kan werkelijk alles. Een korte zijsprong; wat audio, muziek of weergave heeft hij de ballen verstand. Maar dat is een terzijde.

Hoe dan ook; ik vroeg hem of hij op de door mij aangeleverde maten, eens een prototype zou kunnen maken van een tweetal meubeltjes. U begrijpt het vast; voor de 4 chassis van de Jadis JA200. Na een aantal dagen kwam hij met de gelaste vierkante-buis meubels aanzetten. Nonchalant met een sjekkie in de hoek, reikte hij ze me glimlachend aan. “Zo Mark, nu iemand vinden voor het spuitwerk en het houtwerk”. Zo gezegd, zo gedaan en ook dit geregeld te hebben, staan er vandaag twee meubels, inmiddels afgevuld met basalt; met hardhouten bladen. Als kers op de slagroom ook nog instelbare voeten geregeld en in Frankrijk roeptoeteren ze nu: VOILÀ.

In de komende weken komt er ook voor de apparatuur van Nagra een oplossing; begrijpelijk ook vanwege het afwijkende formaat. En ergens daarna een audiorack in de afmeting zoals Mark dat wenst.
Dus voortaan: op elke gewenste afmeting leverbaar!

p.s. Ik ben nog aan het nadenken over een merknaam en hetgeen me het eerst te binnen schoot: “Het-is-me-wat – audiomeubelen op maat”.

 

COPYRIGHT © 2024 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM