AUDIO21 motor to go

AUDIO21 motor to go
3 mei 2019 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, na jaren van noeste restauratiewerkzaamheden, was onlangs dan eindelijk het ‘moment suprême’ aangebroken. De Moto Guzzi V7 uit 1975 werd voor de eerste keer gestart. Een bijzonder moment, waarbij u begrijpt dat er enkele gelukzalige tranen van zich lieten horen. Jaja, ik weet het dat dit wat sentimenteel overkomt. Edoch; het is net als bij muziek; sommige apparaten klinken u als muziek in den oren. Naast m’n levenslange passie voor muziek en audio, is het zodat sinds mijn 18e levensjaar, de machines uit Mandello del Lario me weten te boeien.
De eerste rit duurde ongeveer 15 minuten; het machien stopte plotseling. Mmm, dat is minder en niet volgens verwachting. Er werd onderzocht wat de oorzaak was. Dat bleek een te strak afgestelde tankdop te zijn, waardoor door het ontstane vacuüm in de tank, de carburateur geen benzine meer kreeg toegevoegd. Het is geen modern apparaat, maar laten we stellen: een analoge motorfiets. Hoe dan ook; een bescheiden euvel, wat me deed realiseren hoe knap de dingen om ons heen toch zijn. En hoe kwetsbaar.

De tweede rit duurde ongeveer drie kwartier en ondergetekende kwam opnieuw stil te staan. Gelukkig voor een vol terras… Hoewel ik blij was met de progressie in rijstijd, daalde mijn humeur lichtelijk. Jaja, ik ben ook maar een mensch. De tankdop bleek alsnog te strak te staan en bovendien bleek één van de bougiekappen niet goed tegen warmte te kunnen. Dus nadat beide kappen vervangen waren en de tankdop nogmaals vermanend werd toegesproken, werd aanvang gemaakt met de derde rit.

En welk een geneugte; drie keer is nog steeds scheepsrecht! Of Guzzi-recht; wie zal het zeggen. De derde rit ging zoals verwacht en zoals gehoopt voorspoedig. En het duurde nadien uren voordat die brede grijns van m’n gezicht verdween. Sindsdien blijkt de Italiaanse ‘bella macchina’ me elke dag te willen voorzien van een analoog rijgenot richting AUDIO21 in Heerde. Ik begrijp dat u deze inleiding wellicht wat aan de lange kant zou kunnen vinden. Maar zoals velen van u mij ook regelmatig op de hoogte brengen van het reilen en zeilen van hun audioset, doe ik dat vandaag over de Guzzi V7.

Vanochtend kreeg ik een spontane ingeving (tijdens het luisteren naar de nieuwe Gryphon Legato). Hoe leuk zou het zijn als we een AUDIO21 motortoerrit gaan organiseren! Ja, leuk toch? Toch? Ik weet dat er talloze eigenaren van audio apparatuur zijn, welke ons de afgelopen jaren bezocht hebben, middels hun motorrijwiel. Van groot tot klein, van oud tot nieuw; van glimmend tot stoffig; vele tweewielige mobiliteiten hebben we mogen aanschouwen.

Hopelijk voelen de bezoekers van AUDIO21 die geen motorfiets in de stal hebben staan, zich niet gepasseerd. Wellicht dat we ook nog eens een ‘AUDIO21 wandeltocht’ gaan organiseren; het zal me niet verbazen. Maar voorlopig niet.

Op een nog nader bekend te maken datum en tijdstip, gaat de eerste AUDIO21 motor toerrit van start. We denken aan een zaterdag of zondag in september. We kunnen dit niet alleen en dus zijn we vanaf heden op zoek naar enkele enthousiastelingen die mee willen helpen met de organisatie.

Dus bij deze de LUIDE oproep: WIE WIL MEEHELPEN MET DE ORGANISATIE van ‘werelds eerste “AUDIO21-MOTOR-TO-GO!”

Mail naar: contact@audio21.eu en u hoeft niet in het bezit te zijn van rijbewijs ‘B’.

Wordt vervolgd!

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam