AUDIO21 mkII

AUDIO21 mkII
5 maart 2019 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, vanwege de zoektocht naar informatie om een compleet overzicht van de afgelopen 143 jaren te krijgen over het voormalig Heerdense gemeentehuis, is deel vier ontstaan van het ‘Feuilleton AUDIO21 mk2’. Ik wam kwam deze foto tegen, naar schatting gemaakt halverwege in de jaren zeventig. Het voormalig Gemeentehuis van Heerde, voormalig ‘Gedenk ’t Woord’ en voormalig ‘weet ik veel wat’, werd trouwens ook gebruikt om kunstexposities te organiseren door Pita Vreugdenhil. Kent u haar? Nee, ik ook niet.
En ooit was er een damesmode ondernemer, welke het pand ergens in de jaren tachtig een bijzondere naam gaf: Le Carillon. Kennelijk een pakkende naam, ondanks dat de bestemming nadien een aantal keren gewijzigd is. Vele inwoners van Heerde spreken over ‘het karriljon’, wanneer ze over het eerste gemeentehuis van Heerde hebben.

Voor de oplettende kijkers onder u, valt vast één automobiel op, welke geparkeerd staat. Het is namelijk de mkI van de befaamde Ford Transit. Het heeft een toepasselijkheid; thans staan er hier naast de winkel AUDIO21 (binnenkort door het leven gaand als: AUDIO21 mkI) een tweetal van dit soort mobiliteiten; de één wat langer dan de ander. De kortste staat overigens te koop, dus mocht u waarlijke interesse hebben om voortaan in stijl, maar niet als snelste door het leven te gaan; u weet hoe me te bereiken. Maar dat is een terzijde. De langste Ford Transit automobiel, is de mkII. Deze diepzinnigheid lijkt geen toeval te zijn; ziet u de overeenkomst in ons Feuilleton AUDIO21 mkII?

Maar alle gekheid op een stok; u bent niet gek en heeft natuurlijk begrepen dat AUDIO21 gaat verhuizen naar een andere locatie, in Heerde. Vijf minuten hier vandaan, maar beter bereikbaar. Medio april kunnen we u welkom heten in het voormalig gemeentehuis, stammend uit 1875. De collectie zal iets uitgebreid worden, maar in de basis verandert er natuurlijk niets aan AUDIO21, aan ondergetekende, de werkwijze of de collectie. Wat we u bieden is een pand met luisterruimtes welke aansluiten bij de gestage groei die AUDIO21 sinds het begin van haar bestaan heeft doorgemaakt. De transitie zal plaats vinden in de eerste helft van april en u kunt zich op de hoogte stellen van de voortgang, door zo af en toe onze website te bezoeken. Jaja, u begrijpt vast dat we zéér veel zin hebben in de uitdaging: AUDIO21 mkII!!!

Copyright © 2019 AUDIO21, Wapenveld, door Mark van Braam