Audio en Terschelling (deel 1)..

Audio en Terschelling (deel 1)..
19 oktober 2016 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezers,

U zou zoiets niet spontaan vermoeden, maar ondergetekende bevindt zich momenteel met Cathleen op een eiland, Terschelling welteverstaan. Nee, er was geen audio-show, en nee, audiofabrikanten ben ik alhier ook nog niet tegengekomen. Wel veel zand. Want er moest gelopen worden op het strand. Maar eerlijk gezegd, viel me dat in het geheel niet onwelgevallig.

Een tijdje geleden was ik hier ook al, op m’n 18e met de motorfiets. Zomer 1985. Wist u dat motorrijders elkaar bij het passeren begroeten? Maar dat terzijde. We bezochten toen tijdens ons verblijf, een etablissement waar zanger ‘Hessel’ optrad. Wat schetste m’n verbazing? Vanavond treedt de beste man ook op, op zo’n 400 meter bij ons vandaan! Dus u begrijpt waar m’n teerbeminde en ikzelf ons (bijna :)) dagelijkse biertje gaan halen. Want een 3 daagse vakantie zonder muziek, is geen vakantie. Toch?

Hierop doorbordurend, gedacht ik vandaag iets. Het is namelijk zo dat ik sinds jaar, de bestelde muzikale weldoeners (de apparatuur dus) bij de gelukkige nieuwe eigenaren, persoonlijk bezorg. Dat doe ik met veel inzet en plezier; niet zo gek, want u zou toch de blije gezichten bij het aanzwellen van de eerste klanken, eens moeten ervaren. Maar dat terzijde.
Dit rondrijden door heel den Nederlanden, vindt plaats in m’n inmiddels 10 jaar oude Landrover. En deesz autobiel verplaatst ons ook hier op het eiland. Dat wil zeggen; tussen de verplichte wandelingen door. En wat opvalt, is dat vele Terschellingers, zich ook verplaatsen in zulks mobiel; nonchalant hun linkerhand op de bovenkant leunend van het stuur. Bij het elkaar passeren, gaat dan een vinger omhoog, als zijnde groet en waarschijnlijk ook compassie. Want een medemens op deze aarde die zich ook verplaatst op deze manier; dat moet wel een ‘toffe gast’ zijn.

Hierop nòg verder doorbordurend bedacht ik; zou zulks ook niet mogelijk zijn tussen audio-liefhebbers? Bekijk het eens aan de binnenkant van uw ogen; indien u een mede-audiofiel passeert, gaat er een vriendschappelijk vingertje de lucht in. Waarop ik wel tegen een praktisch probleempje aanloop; want hoe herkennen we nou de audiofiel die ons passeert…..? We zouden bijvoorbeeld een grote sticker op de voorruit kunnen plakken; wel doorschijnend; vanwege de CE-norm: Een afbeelding van een draaitafel. Wauw.
Of: we zouden in ons voorhoofd een hifi-chip kunnen laten implanteren, die de eerste strofen van de 10e Nocturne van Chopin laat horen, bij het passeren van een andere audiofiel, met eenzelfde ingeplante chip.
Of: weg met die lelijke plastic bumpers; die we omwille van de herkenbaarheid hebben vervangen door een rijtje koelribben van afgeschreven Krell versterkers. (Het schijnt dat er recycling plaats vindt van afgedankte Krell versterkers, in een daartoe ingerichte werkplaats. Misschien gaan ze dan beter klinken. Maar dat terzijde). Dat scheelt ook weer een berg voetgangers, die daarvoor te vaak dachten dat ze nog snel even voor u langs konden gaan.
Of: een rijtje verlichtte eindbuizen achter de voorruit! Wauw, daar zal uw wederhelft vast blij van worden!
Of: iets anders als herkenning? Suggesties van uw kant zijn best welkom.

Tot zover Terschelling, vrijdagmiddag weer present in m’n winkel. En ook daar kijk ik naar uit. Want een mail berichtte me vanochtend dat de nieuwste A40 van Synthesis, door m’n zeer gewaardeerde importeur Wim van Kraanen, opgetuigd gaat worden met de fijnst klinkende set KT66 buizen, die hij maar kan vinden.